26 Eyl 2010 T-SQL İçerisinde Dinamik ORDER BY kullanımı Kategori: SQL Server Etiketler: SQL Server 2008SQL ServerSQL Server 2005 5 Yorum Stored Procedure içerisinde dinamik sıralama yapmak için CASE ifadesini kullanabiliyoruz. Parametreden gelen değeri CASE ifadesi ile kontrol ederek istediğimiz alan adına göre sıralama yapabiliyoruz. İtiraf etmeliyim ki şimdiye kadar bir çok yöntem denemiştim ve hiçbirinden memnun kalmamıştım :) Umarım bu yöntem sizlerinde işine yarar...Declare @SiralamaTipi int =1 -- Buraya yazdığımız değere göre sorgu sonucu farklı şekilde sıralanacak.Select * From Stok.Kategoriler Order ByCase When @SiralamaTipi =1 then KategoriID End Asc, -- KaregoriID'ye göre artan sıralama Case When @SiralamaTipi = -1 then KategoriID End Desc, -- KaregoriID'ye göre azalan sıralamaCase When @SiralamaTipi =2 then KategoriAdi End Asc, -- KaregoriAdi'na göre artan sıralamaCase When @SiralamaTipi = -2 then KategoriAdi End Desc -- KaregoriAdi'na göre azalan sıralama
09 Kas 2009 LinqToSQL ile Sayfalama (Paging) İşlemi Kategori: Yazılım Etiketler: LinqToSQLLINQC# 3.0C#SQL Server 2005 0 Yorum SQL Server 2005 ile birlikte gelen row_number() fonksiyonunu kullanarak bir kayıt numarası oluşturuyor ve bu kayıt numarasını kullanarak verileri istediğimiz sayıda çekebiliyorduk. LinqToSQL ile de bu işlemi yapabiliyoruz. Aşağıdaki örnek City Tablosundan kayıtların onar onar alınmasını sağlıyor.[C#]class Program{ static void Main(string[] args) { int CityCount = 0; IEnumerable<City> Cities = GetCities(0, 10, ref CityCount); // İlk 10 kaydı çekeceğiz. ilk parametre sayfa indexini ikinci parametre ise bir sayfada kaç kayıt gösterileceğini belirtiyor. Console.WriteLine("Toplam Şehir Sayısı:{0}", CityCount); Console.WriteLine("-----------------------------"); foreach (City city in Cities) { Console.WriteLine(city.CityName); } } private static IEnumerable<City> GetCities(int startingPageIndex, int PageSize, ref int CityCount) { DataClasses1DataContext db = new DataClasses1DataContext(); CityCount = db.Cities.Count();// Toplam kayıt sayısını set edelim. return db.Cities.Skip<City>(PageSize * startingPageIndex).Take<City>(PageSize); }}
07 Nis 2009 Sem Göksu Açık Kaynak Kodlu Blog Sistemi Kategori: Yazılım Etiketler: ASP.NETSem Göksu Blog SistemiSilverlightSQL Server 2005 62 Yorum Sem Göksu Blog SistemiSem Göksu Blog Sistemi ile kendi bloğunuzu oluşturabilirsiniz. Blog içerisinde Caching, SQL Paging, Re-Write Path gibi bir çok konu işlenmiştir. Kullanılan Teknolojiler- ASP.NET 3.5- ASP.NET AJAX 1.0- Silverlight- JavaScript- Enterprise Library 3.0- SQL Server 2005Blog Özellikleri- İçerikler- Makaleler- Kitap Önerileri- Çalışmalar- Silverlight Fotoğfraf Galerisi- Kaynaklar- Takip ettiklerim- IE 8 Hızlandırıcı- RSS - Tema- Arama- Yorum- Arşiv- CMSBlog sistemini indirmek için http://www.semgoksu.com/semgoksu.rar adresini kullanabilirsiniz. Rar dosyası içerisinde bulunan semgoksu.sql isimli dosyayı çalıştırdığınız da veritabanınız hazır olacak. Bloğu kendinize uyarlamak için web.config içerisindeki ayarları yapmanız yeterli olacaktır. Bu ayarlar,Connection StringBloğun kullanacağı veritabanı için gerekli olan ConectionString bilgisi.HostEmail gönderimi için gerekli olan host bilgisi.Email Email'in gönderileceği email hesabı.PasswordEmail adresinin şifresi.SenderEmailGönderilecek olan mail adresi.SiteNameBlog ile ilgili açıklama.SiteOwnerBloğun sahibiSiteLinkBloğun adresi.SiteShortLinkBloğun kısa adresi.AdminUserCMS'e girişte kullanacağınız kullanıcı adı. AdminPassCMS'e girişte kullanacağınız şifre.Bloğu kullandıktan sonra bana bilgi verirseniz çok sevinirim :)
06 Eyl 2008 SQL Server COALESCE Fonksiyonu Kategori: Yazılım Etiketler: SQL Server 2005SQL Server 2 Yorum Database`den veri çekerken null degerlerin geri dönmesi her zaman canımı sıkmıstır. Access`de iif, Sql Server`da case ile degerleri replace ettirsekte sorunu çözsekde aslında bu isi yapabilecek daha kolay bir fonksiyon bulunmaktadır. Bu fonksiyonun adı COALESCE` dır. Bu fonksiyon veri çekerken field içersindeki null degeri istedigimiz deger ile replace etmemizi saglar. Kullanımı asagıdaki gibidir; KulanımıSelect top 5FirstName, LastName,COALESCE(MiddleName,`-`) as MiddleName -- Eger MiddleName`deki deger NULL ise yerine "-" yazacak.From Person.ContactSonuçGustavo Achong -Catherine Abel R.Kim Abercrombie -Humberto Acevedo -Pilar Ackerman -(5 row(s) affected)
04 Mar 2007 VISTA'da Visual Studio ve SQL Server 2005 Kategori: Yazılım Etiketler: SQL ServerSQL Server 2005Windows 12 Yorum Bu haftasonu bilgisayarlarıma(ev ve sirket) VISTA kurdum. Özellikle SQL Server'i kurmak için bayagı bir ugrastım. Bu süreçte yasadıgım tecrübeleri sizinle de paylasmak istedim. Visual Studio: Ilk olarak Frontpage Extension'ı kurmalıyız. Yoksa hata veriyor :) Daha sonra Visual Studio 2005 SP1 yüklememiz gerekiyor. SQL Server 2005: VISTA normal de SQL Serveri 2005'i desteklemiyor ama bunu çözmek için; Administrator Hesabını aktif edip onunla login olalım; UAC(User Access Contorl')ü kapatalım. Run komutuna MSConfig yazalım ve Disable UAC seçip Launch'a tıklayalım. SQL Service Pack 2 Yükleyelim Tüm bunları yaptıktan sonra sorunsuz olarak Visual Studio 2005 ve SQL Server 2005'i çalıstırabiliriz.